Nalewka na żurawinie

NALEWKA NA ŻURAWINIE ?

Zmniejsza odczyny zapalne, a także przyspiesza neutralizację trucizn w organizmie. Silny antyseptyk i doskonałe źródło witaminy C !!!

PRZEPIS:
1 l żurawin zmiksować, zalać 1/2 l alkoholu 40% i w szczelnie zamkniętym naczyniu odstawić na 10 dni. Następnie wycisnąć przez gęste płótno, dodać 200 ml alkoholu 96% i 100 g płynnego miodu. Odstawić jeszcze na 2 tygodnie.
STOSOWANIE:
Po kieliszku przy dolegliwościach

Żurawina zapobiega również próchnicy i chorobom dziąseł, zmniejsza ryzyko zawału, chroni przed wrzodami żołądka, zwalczając Helicobacter pylori, które są ich przyczyną. Usuwa wolne rodniki. Jagody żurawiny są lekiem przy nadciśnieniu oraz przy schorzeniach dróg moczowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *